ΔΙΕΘΝΗ

Με σκηνές από το μαστίγωμα στο Σότσι το νέο βίντεο κλιπ των Pussy Riot

με-σκηνές-από-το-μαστίγωμα-στο-σότσι-το-226121

Νέο μήνυμα κατά του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνουν οι Pussy Riot, οι οποίες αποφάσισαν να «ντύσουν» το νέο τους βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Ο Πούτιν θα σας μάθει να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα» με πλάνα από τη στιγμή που μαστιγώνονται από κοζάκους στο Σότσι…

Η επίθεση άλλωστε που δέχθηκαν από τους κοζάκους έγινε την ώρα που προσπαθούσαν να γυρίσουν το βίντεο κλιπ.

Φορώντας τις χαρακτηριστικές χρωματιστές μάσκες οι Pussy Riot τραγουδούν μπροστά στους Ολυμπιακούς Κύκλους. Είναι το πρώτο βίντεο κλιπ που γυρίζουν η Νάντια Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα μετά την αποφυλάκισή τους.

Οι στίχοι του τραγουδιού στρέφονται κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν:

«Στη φυλακή θα σας μάθουν να υπακούτε/χαιρετούμε όλα τα αφεντικά, χάιλ Ντούτσε/ο Πούτιν θα σας μάθει πώς να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα» αναφέρουν.

Σε δηλώσεις της η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα κατήγγειλε ότι «οι Αγώνες μετέτρεψαν ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος σε ένα πλήρως αστυνομοκρατούμενο κράτος και ένα αυταρχικό καθεστώς σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, που προχωρά σε προληπτικές συλλήψεις».

«Οι Ολυμπιακοί έδωσαν χώρο για την απόλυτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Μας απαγόρευσαν να μιλήσουμε» πρόσθεσε, κατηγορώντας το Κρεμλίνο ότι με τη διοργάνωση των Αγώνων στοχεύει στο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να σκεπάσει τις πρακτικές παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου