ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη στην Κύπρο η σύζυγος του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ

συνελήφθη-στην-κύπρο-η-σύζυγος-του-μεγ-229482

Στη σύλληψη της Ελένα Ριμπολόβλεβα, συζύγου του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προχώρησε κατόπιν εντάλματος η κυπριακή αστυνομία. Ο Ριμπλόβλεφ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και αγοραστής του Σκορπιού, κατηγορεί την σύζυγό του για κλοπή πολύτιμου λίθου.

Η Ελενα Ριμπολόβλεβα αφίχθη στην Κύπρο το απόγευμα με ιδιωτικό τζετ. Συνελήφθη καθώς εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και είναι υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της Λεμεσού.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα, η σύλληψη της Ελένα Ριμπολόβλεβα, η οποία έχει ζητήσει διαζύγιο από τον Ρώσο μεγιστάνα και έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον του για το ύψος της περιουσίας που δικαιούται να λάβει, έγινε κατόπιν καταγγελίας του μεγιστάνα για κλοπή πολύτιμου λίθου από την Ελένα, (σύμφωνα με πληροφορίες ένα διαμάντι, αξίας 25 εκατ. ευρώ και άνω) μέρος του εμπιστεύματος των δύο θυγατέρων τους.

Ο διαχειριστής του εμπιστεύματος είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφεί το διαμάντι, πράγμα όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Ριμπολόβλεβα, όταν εκείνη θα έφθανε στην Κύπρο.

Η συνολική περιουσία του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ υπολογίζεται στα 9,1 δισεκατομμύρια δολλάρια σύμφωνα με το Forbes.

Φιλελεύθερος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου