ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επιδρομή της αεροπορίας του Πακιστάν σε θέσεις ισλαμιστών ανταρτών

νέα-επιδρομή-της-αεροπορίας-του-πακισ-231333

Ο πακιστανικός στρατός προχώρησε σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών στην περιοχή που ζουν οι φυλές του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στην αφγανική μεθόριο, με απολογισμό τουλάχιστον 30 νεκρούς.

Η επιχείρηση το πρωί της Τρίτης είναι μέρος των αεροπορικών πληγμάτων με στόχο τις θέσεις ανταρτών στην περιοχή μετά το ναυάγιο της προσπάθειας για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν κατέρρευσαν αυτό τον μήνα.

Κάτοικοι του Βορείου Ουαζιριστάν εγκαταλείπουν την ταραγμένη περιοχή τις τελευταίες ημέρες καθώς αναμένεται μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

«Οι εξτρεμιστές είχαν καταλάβει μια περιοχή μεταξύ του Νοτίου Ουαζιριστάν και του Βορείου Ουαζιριστάν και είχαν εγκαταστήσει κέντρα εκπαίδευσης όπου εκεί εκπαίδευαν και βομβιστές αυτοκτονίας» δήλωσε στο Reuters αξιωματικός του στρατού.

Δεύτερος αξιωματικός που επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο μίλησε για τουλάχιστον 30 νεκρούς από την επιχείρηση.

Οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην κοιλάδα Σαουάλ και στην περιοχή Ντατάχελ του Βορείου Ουαζιριστάν όπου υπάρχουν κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των ανταρτών.

Δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί πόσοι πολίτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις επιθέσεις.

Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν αυτόν τον μήνα και οι Ταλιμπάν δήλωσαν στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ειρήνης στο Πακιστάν, εκτός αν το Ισλαμαμπάντ αλλάξει το πολιτικό και το νομικό του σύστημα και υιοθετήσει επίσημα τον ισλαμικό νόμο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου