ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένουν ορισμένοι υπουργοί στη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση -ίσως κι ο Σίσι

παραμένουν-ορισμένοι-υπουργοί-στη-νέ-233305

Ο νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ιμπραχίμ Μαχλάμπ θα κρατήσει ορισμένους υπουργούς της αιφνίδια παραιτηθείσας κυβέρνησης -ενδεχομένως, σύμφωνα με διαρροές, και τον στρατάρχη αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, ανάμεσα σε όσα στελέχη της νέας κυβέρνησης έχουν οριστεί βρίσκονται ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, που παραμένει υπουργός Εσωτερικών, ο Σερίφ Ισμαήλ, που παραμένει υπουργός Πετρελαίου, και ο Ασράφ αλ Αραμπί, που παραμένει υπουργός Σχεδιασμού.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας. Μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό, το χαρτοφυλάκιο είχε αναλάβει ο τότε στρατηγός (πλέον στρατάρχης) Αμπντελφατάχ αλ Σίσι, που ουσιαστικά κατείχε έκτοτε τα ηνία στη χώρα.

Ανώτατος αξιωματούχος στο Κάιρο που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι ο αλ Σίσι θα παραμείνει επίσης στην κυβέρνηση, στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας.

«Αναμένεται να κρατήσει τη θέση του μέχρι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τον εκλογικό νόμο» ανέφερε ο αξιωματούχος. Ο αλ Σίσι εποφθαλμιά την προεδρία στις επόμενες εκλογές και θα έπρεπε να παραιτηθεί πριν θέσει επίσημα υποψηφιότητα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου