Ιταλία: Για πρώτη φορά στο ναυάγιο του Concordia ο καπετάνιος Σκετίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-27, 19:06:46
Ιταλία: Για πρώτη φορά στο ναυάγιο του Concordia ο καπετάνιος Σκετίνο

Για πρώτη φορά ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia επισκέφθηκε σήμερα το ναυάγιο, στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία, για επιθεώρηση στα πλαίσια της δίκης για ανθρωποκτονία.

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο έφθασε σήμερα στο νησάκι Τζίλιο και επισκέφθηκε το ναυάγιο με μια ομάδα ειδικών που έχει ορίσει το δικαστήριο. Καταναλωτικές οργανώσεις και δικηγόροι του καπετάνιου, ζήτησαν από το δικαστήριο να δώσει «πράσινο φως» για τις έρευνες- παρουσία του Σκετίνο- προκειμένου να διαπιστωθεί αν πέρα από ανθρώπινο λάθος υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στην τραγωδία.

Ο καπετάνιος επισκέπτεται το ναυάγιο με την ιδιότητα του κατηγορούμενου και όχι του συμβούλου, όπως προσδιόρισε δικαστής.

Το κρουαζιερόπλοιο βυθίστηκε τον Ιανουάριοτου 2012, κοντά στο μικρό νησί Τζίλιο, ανοιχτά της Τοσκάνης, παρασύροντας στον θάνατο 32 ανθρώπους. Ο καπετάνιος κατηγορείται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών καθώς φέρεται να είχε επιδοθεί σε επικίνδυνο ελιγμό που προκάλεσε το ναυάγιο και ότι εγκατέλειψε το πλοίο προτού προλάβουν να απομακρυνθούν οι επιβάτες.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά αν καταδικαστεί είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=