ΔΙΕΘΝΗ

Αυθεντικές δύο από τις συνομιλίες που διέρρευσαν

αυθεντικές-δύο-από-τις-συνομιλίες-που-244551

Μαέστρος στις «μανούβρες» ο Ταγίπ Ερντογάν αιφνιδίασε τους πάντες παραδεχόμενος ότι δύο από τις συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει είναι αυθεντικές.

Δεν πρόκειται φυσικά για την τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο του Μπιλάλ, όπου γίνεται σαφής αναφορά σε μίζες – για το συγκεκριμένο ντοκουμέντο ο Τούρκος πρωθυπουργός τήρησε σιγήν ιχθύος.

Αντιθέτως, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της συνομιλίας του με τον υπουργό Δικαιοσύνης, από τον οποίο ζητούσε να φροντίσει ώστε η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει σκληρά τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Αϊντίν Ντογκάν. Ο Ντογκάν είχε δικαστεί για φοροδιαφυγή, αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε, γεγονός που εξόργισε τον Ερντογάν.

Η δεύτερη συνομιλία ήταν με τον επιχειρηματία Μετίν Καβαλκάν, και όπου διαφαίνεται πως ο Ερντογάν θέλει να δώσει σε εκείνον το συμβόλαιο κατασκευής πολεμικών πλοίων αντί του αντιπάλου του, Κοτς, ο οποίος είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.Ο Ερντογάν δήλωσε ότι στόχος του ήταν η προστασία του τουρκικού κράτους, ενώ επέμεινε στον ισχυρισμό του πως ορισμένα τμήματα των συνομιλιών είναι προϊόν μοντάζ.

Εν αναμονή και άλλων τηλεφωνικών συνομιλιών που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας πριν από τις εκλογές στις 30 Μαρτίου, ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος ακόμη και να εγκαταλείψει την πολιτική εφόσον το κόμμα του δεν έρθει πρώτο. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι μετεκλογικά θα ξεκινήσει νέα εκκαθάριση εναντίον των γκιουλενιστών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου