ΔΙΕΘΝΗ

Γιανουκόβιτς: «Είμαι ακόμη ζωντανός και παραμένω ο ηγέτης της Ουκρανίας»

γιανουκόβιτς-είμαι-ακόμη-ζωντανός-κ-252180

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της «παράνομης», όπως ανέφερε τωρινής κυβέρνησης, αλλά και κατά των ΗΠΑ που «χρηματοδοτούν νεοναζί, ξεχνώντας τον φασισμό»

Την πρώτη του εμφάνιση μετά από τις δραματικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία κάνει αυτή τη στιγμή ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σε προγραμματισμένη συνέντυεξη Τύπου από το Ντόνετσκ.

«Όπως βλέπετε είμαι ακόμη ζωντανός και παραμένω ο ηγέτης της χώρας» ανέφερε με την εμφάνισή του ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Η χώρα υποφέρει τώρα. Αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνουμε ενωμένοι. Η Ουκρανία δεν έχει πεθάνει. Η κυβέρνησή μου είχε προγραμματίσει πώς να σώσει τη χώρα και το λαό. Τώρα με την παράνομη κυβέρνηση αυτό δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί» ανέφερε, εξαπολύοντας επίθεση κατά της τωρινής κυβέρνησης και των ΗΠΑ: «Οι νεοναζί ανέλαβαν δράση με σκοπό να καταλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Θέλουν να ξεκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο. Η Δύση είναι τυφλή; Έχει ξεχάσει τον φασισμό; Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν παράνομα μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που θα προκύψει από το δημοψήφισαμ του Μαΐου υα είναι παράνομη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου