ΔΙΕΘΝΗ

«Σκοτώστε τον Ολάντ» -Ισλαμική ιστοσελίδα ζητά τη δολοφονία του Γάλλου προέδρου

σκοτώστε-τον-ολάντ-ισλαμική-ιστοσε-252621

Τη δολοφονία του Φρανσουά Ολάντ ζητά μία ισλαμική ιστοσελίδα. Με μία εκστρατεία, ζητά από τους «μοναχικούς λύκους» να σκοτώσουν τον Γάλλο πρόεδρο, ως αντίποινα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις που έκανε η χώρα στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η γνωστή ισλαμική ιστοσελίδα σχεδίασε έξι αφίσες για την εκστρατεία «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοι, Γαλλία», όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία παρακολούθησης φόρουμ ισλαμιστικού περιεχομένου. «Στους μοναχικούς μας λύκους στη Γαλλία, δολοφονήστε τον πρόεδρο της απιστίας και της εγκληματικότητας, τρομάξτε την καταραμένη του κυβέρνηση και επιτεθείτε τους με βόμβες, και φοβίστε τους ως στήριξη στην ευάλωτη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία», αναφέρει μία από τις αφίσες. «Μοναχικοί λύκοι» χαρακτηρίζονται οι τρομοκράτες που κάνουν επιθέσεις ατομικά.

Την περασμένη χρονιά, ο γαλλικός στρατός συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ισλαμιστών ανταρτών που κινούνταν προς την πρωτεύουσα του Μαλί Μπαμάκο, ενώ η χώρα έχει στείλει περίπου 2.000 άνδρες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου