ΔΙΕΘΝΗ

Φίλος Πιστόριους: Ο Οσκαρ είχε μεγάλη αγάπη για τα όπλα

φίλος-πιστόριους-ο-οσκαρ-είχε-μεγάλη-α-851206

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος από χθες, παρόλο που οι καταθέσεις των μαρτύρων εξακολουθούν να επιβαρύνουν το προφίλ του παραολυμπιονίκη πρωταθλητή.

Ένας από αυτούς, ο φίλος του Ντάρεν Φρέσκο, δήλωσε ότι ο Όσκαρ είχε «μεγάλη αγάπη για τα όπλα», ενώ τουλάχιστον δύο φορές χρησιμοποίησε το όπλο του δημοσίως και παρορμητικά, επιβεβαιώνοντας δύο προηγούμενες καταθέσεις.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν μαζί με τον Πιστόριους και στις δύο περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν όταν ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μέσα σε εστιατόριο- μετά από ένα στοίχημα με φίλους- και έπειτα τον παρακάλεσε να αναλάβει αυτός την ευθύνη.

Τη δεύτερη φορά, ο Πιστόριους πυροβόλησε στον αέρα μέσα από το κάμπριο αυτοκίνητο όπου επέβαινε ως συνοδηγός, όταν η αστυνομία τους σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα. Οδηγός ήταν ο Φρέσκο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο νεαρός ολυμπιονίκης έγινε έξαλλος όταν ένας αστυνομικός εξέτασε το όπλο του, το οποίο ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
«Δεν μπορείς απλά να αγγίζεις το όπλο ενός άλλου άνδρα. Τώρα τα δακτυλικά σου αποτυπώματα είναι σε όλο το όπλο μου. Έτσι, αν συμβεί κάτι, εσύ θα είσαι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει» φέρεται να είπε ο Πιστόριους στον αστυνομικό.
Το ίδιο περιστατικό κατέθεσε την προηγούμενη βδομάδα και μια πρώην-φίλη του κατηγορούμενου διάσημου αθλητή, ο οποίος- αν κριθεί ένοχος για την δολοφονία της Στέενκαμπ εν ψυχρώ- κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου