ΔΙΕΘΝΗ

Πτώματα χοίρων σε αποσύνθεση σε κινεζικό ποταμό

πτώματα-χοίρων-σε-αποσύνθεση-σε-κινεζ-267859

Πτώματα τουλάχιστον 131 χοίρων σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε έναν μεγάλο ποταμό της ανατολικής επαρχίας Ζιανγκσί στην Κίνα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η ηγεσία της χώρας έχει χαρακτηρίσει τη μόλυνση, που αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή έντονη δυσαρέσκειας για τους πολίτες, ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει και έχει δεσμευθεί να ελέγχει πιο αυστηρά τις εταιρείες που μολύνουν το περιβάλλον, την ώρα που οι τοπικές κυβερνήσεις υιοθετούν μια πιο ανεκτική στάση στο πρόβλημα για να διατηρήσουν τα εισοδήματά τους και τις θέσεις εργασίας.

Πέρυσι τον Μάρτιο ο εντοπισμός χιλιάδων νεκρών χοίρων τα οποία είχαν ρίξει σε ένα ποτάμι το νερό του οποίου υδροδοτεί τη Σανγκάη προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες για την περιβαλλοντική μόλυνση.

Η υπηρεσία ύδρευσης της Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας, ανακοίνωσε ότι βρήκε τους νεκρούς χοίρους το Σάββατο, στον ποταμό Γκανζιάνγκ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές από πού προήλθαν τα πτώματα αυτά ή γιατί κάποιος τα πέταξε στο ποτάμι.

Στο περσινό συμβάν οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι σε κάποια από τα ζώα είχαν εντοπιστεί ίχνη ενός κοινού ιού, γεγονός που της οδήγησε να πιστέψουν ότι κτηνοτρόφοι ήταν αυτοί που πέταξαν τους νεκρούς χοίρους στο ποτάμι.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου