ΔΙΕΘΝΗ

«Ενας από τους δύο πρέπει να πεθάνει» έγραφε το SMS που έστειλε στο θύμα

ενας-από-τους-δύο-πρέπει-να-πεθάνει-έ-270891

Ομολόγησε ότι έπνιξε την εν διαστάσει γυναίκα του και μητέρα τριών παιδιών, πριν σκηνοθετήσει τον θάνατό της σε φωτιά για να αποφύγει τις συνέπειες, ο σύζυγος της, που τέθηκε υπό κράτηση στην Κύπρο.

Υπό κράτηση τέθηκε ο ομογενής Γιώργος Κυριακίδης, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του Φιλελεύθερου, κατόπιν της ομολογίας του ότι στις 16 Μαρτίου 2012 έπνιξε τη γυναίκα του, Χριστίνα Καλαϊτζίδη και ακολούθως την πυρπόλησε στο κρεβάτι της για να εξαφανίσει τα τεκμήρια.

Εκείνη την ημέρα, στο διαμέρισμα του ζευγαριού παρατηρήθηκε καπνός και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Οταν η Πυροσβεστική εισήλθε στο χώρο διαπιστώθηκε ότι το διαμέρισμα ήταν σε πλήρη τάξη εκτός ενός υπνοδωματίου, του οποίου η πόρτα ήταν κλειδωμένη και από το οποίο έβγαινε καπνός.

Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο δωμάτιο και αντίκρισαν ένα μισοκαμένο πτώμα γυναίκας πάνω σε ένα επίσης μισοκαμένο στρώμα κρεβατιού.

Η ιατροδικαστής μετά την εξέτασή της απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και απέδωσε το περιστατικό σε «αφύσικο θάνατο».

Ωστόσο κατά την κηδεία συγγενείς παρατήρησαν τραύματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Η σορός φωτογραφήθηκε και λήφθηκε δείγμα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και επιβεβαίωσαν θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο, καθώς και το γεγονός ότι η ασφυξία δεν οφειλόταν σε εισπνοή αιθάλης. Κατόπιν εκταφής και εξέτασης δειγμάτων στην Βρετανία, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι ο θάνατος δεν προκλήθηκε από τον καπνό.

Χθες ο Κυριακίδης συνελήφθη, αρχικά δήλωσε αθώος, αλλά στη συνέχεια σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος.

Αποκαλυπτικό για τις προθέσεις του δράστη ήταν και το γραπτό μήνυμα που έστειλε στην εν διαστάσει σύζυγό του πριν από το φόνο και το οποίο το θύμα πρόλαβε να στείλει σε φίλη της: «σε αγαπώ τόσο πολύ που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα και τα παιδιά – ένας από τους δύο πρέπει να πεθάνει».

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα δεδομένα της υπόθεσης η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου κατά την αρχική νεκροψία δεν διάνοιξε την τραχεία και το λάρυγγα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου