ΔΙΕΘΝΗ

Αξιοθέατα της διπλανής «πόρτας»: Παραμυθένιος καταρράκτης σε σχήμα καμπάνας κρυμμένος στα Βαλκάνια [εικόνες]

αξιοθέατα-της-διπλανής-πόρτας-παρα-278201

Η φύση μας εκπλήσσει με τις ομορφιές της και πολλές φορές μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν τα τοπία που θαυμάζουμε μέσα από φωτογραφίες είναι υπαρκτά ή προϊόν φωτομοντάζ. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ακόμη και όταν τα επισκεπτόμαστε.

Τέτοια φυσικά τοπία, δικαίως χαρακτηρίζονται μαγευτικά, γιατί θυμίζουν εικόνες βγαλμένες από παραμύθια. Ο Izvorul Bigăr ή καταρράκτης Bigar, αναφέρει η Huffington Post, βρίσκεται στην περιοχή Caras-Severin της Ρουμανίας και πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο, λουσμένο με το καταπράσινο στοιχείο της φύσης από το οποίο ρέουν τρεχούμενα νερά.

Βρίσκεται κρυμμένο στην οροσειρά Anina, της Δυτικής Ρουμανίας και αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα της χώρας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το παραλληλίζουν με μια τεράστια καμπάνα ή, εξαιτίας των παιχνιδιών που κάνει το φως, με μια γιγαντιαία μέδουσα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βράχο, καλυμμένο από βρύα, σε σχήμα που θυμίζει καμπάνα. Καθώς τα νερά κυλούν στον καταπράσινο βράχο και ενώνονται με τον ποταμό, συνθέτουν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου