Ιταλία: Συνελήφθη πρώην υφυπουργός για μαφιόζικη δράση

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-03, 14:06:44
Ιταλία: Συνελήφθη πρώην υφυπουργός για μαφιόζικη δράση

Με την κατηγορία χρηματικού εκβιασμού και αθέμιτου ανταγωνισμού, με μαφιόζικες μεθόδους, στον τομέα πώλησης καυσίμων, συνελήφθη σήμερα στη Νάπολη, ο κεντροδεξιός, πρώην υφυπουργός Οικονομικών Νικόλα Κοζεντίνο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η οικογένεια του Κοζεντίνο, στην ιδιοκτησία της οποία βρίσκονται πρατήρια βενζίνης, φέρεται να προσπάθησε να ζημιώσει με εμφανή τρόπο τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα.

Ο πρώην υφυπουργός και τα αδέλφια του με την υποστήριξη δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, όπως και ανώτερων υπαλλήλων της εταιρείας Q8, φαίνεται πως κατάφεραν να εγκαινιάσουν νέα πρατήρια και στις περιπτώσεις εκείνες, όπου υπήρχαν ουσιαστικά εμπόδια και προβλήματα.

Ο Νικόλα Κοζεντίνο είχε συλληφθεί στις 15 Μαρτίου του 2013 με την κατηγορία διαφθοράς και σύμπραξης με την τοπική μαφία της Νάπολης, την Καμόρα. Επέμενε ότι είναι αθώος και ταυτόχρονα σημείωνε ότι η στάση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τον εγκατέλειψε, τον έχει απογοητεύσει βαθύτατα.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=