ΔΙΕΘΝΗ

Ανεβαίνοντας στον ψηλότερο τοίχο αναρρίχησης του κόσμου (εικόνες)

ανεβαίνοντας-στον-ψηλότερο-τοίχο-ανα-289409

Εναν ιδιαίτερα παράτολμο αλλά ελκυστικό τρόπο σκέφτηκαν οι Ολλανδοί έτσι ώστε να προσεγγίσουν τους απανταχού λάτρεις της αναρρίχησης. Η παράξενη ιδέα για την κατασκευή του ψηλότερου τοίχου αναρρίχησης παγκοσμίως, αποτελεί ένα αξιοθέατο της πόλης Groningen, που κόβει την ανάσα.

Ο τεχνητός τοίχος έχει την ονομασία «Εξκάλιμπερ», όπως αναφέρει το amusingplanet και ένα είναι σίγουρο …ότι για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί τόνοι σκυροδέματος. Ο πανύψηλος τοίχος φθάνει μέχρι τα 37 μέτρα, ωστόσο έχει έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας μιας και δεν είναι κάθετος, αλλά κυρτός.

Ο «Εξκάλιμπερ» δίνει την δυνατότητα στους φίλους του αθλήματος να αναρριχηθούν κατά μήκος του τοίχου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, εξαιτίας της καμπυλότητας που έχει. Ενώ, προσφέρει μία μαγευτική θέα της πόλης, που υπόσχεται να συναρπάσει όποιον καταφέρει να πλησιάσει την κορυφή του.

Το αναρριχητικό χωριό Klimcentrum Bjoeks, όπως το ονόμασαν, λειτουργεί από το 1996 και δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να αναρριχηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, εκτός από τον θεόρατο «Εξκάλιμπερ» διαθέτει και εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης για αρχάριους, στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου