ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Καταδικάστηκαν σε θάνατο δια απαγχονισμού για ομαδικούς βιασμούς

ινδία-καταδικάστηκαν-σε-θάνατο-δια-απ-291963

Στην αγχόνη θα οδηγηθούν τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για τον ομαδικό βιασμό γυναικών, πέρυσι στο Μουμπάι, στα πλαίσια της εφαρμογής νέας αυστηρότερης νομοθεσίας που τιμωρεί με θανατική ποινή όσους διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα κατά συρροήν.

«Οφείλουμε να δείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά. Ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να σταλεί στην κοινωνία» δήλωσε η δικαστής την ώρα που ανακοίνωνε την ποινή.

Οι τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό 22χρονης φωτορεπόρτερ, πέρυσι στο Μουμπάι, ενώ είχαν ήδη καταδικασθεί μαζί με άλλους δυο σε ισόβια για τον βιασμό μιας 18χρονης τηλεφωνήτριας στην ίδια πόλη την περασμένη χρονιά.

Η 22χρονη φωτορεπόρτερ που έκανε την πρακτική της σε περιοδικό στο Μουμπάι, είχε επισκεφθεί εγκαταλελειμμένο υφαντουργείο για τις ανάγκες ενός θέματος μαζί με έναν συνάδελφό της, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους δράστες κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επίθεσης.

Όταν η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο, η 18χρονη τηλεφωνήτρια βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι και εκείνη είχε βιαστεί ομαδικώς στην ίδια περιοχή, ένα μήνα νωρίτερα.

Οι τρεις δράστες είναι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν στην αγχόνη στα πλαίσια νέου νόμου που επιβάλλει τη θανατική ποινή σε όσους καταδικάζονται για κατά συρροήν σεξουαλικές επιθέσεις.

Αφορμή για αυστηρότερη νομοθεσία, στάθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός και ομαδικός βιασμός 23χρονης φοιτήτριας- η οποία υπέκυψε εν τέλει στα τραύματά της- σε λεωφορείο στο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012.

Το άγριο περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την τρομακτική βία που υφίστανται οι γυναίκες στην Ινδία και προκάλεσε κύμα οργισμένων διαμαρτυριών σε όλη την χώρα με αίτημα αυστηρότερες ποινές για τους δράστες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου