ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Ελβετίας με λάθος σημαία

ουκρανία-υποδέχθηκαν-τον-πρόεδρο-της-307756

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε διπλωματικό επεισόδιο όταν ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, υποδέχθηκε τον Ελβετό πρόεδρο Ντιντιέρ Μπουρκχάλτερ, μπροστά από μια σημαία της Δανίας, αντί της Ελβετίας, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Κίεβο.

Ο Μπουρκχάλτερ δε χάρηκε ιδιαίτερα με τη διπλωματική γκάφα, ωστόσο προσπάθησε να το διακωμωδήσει, όπως μεταδίδουν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο το twitter πήρε φωτιά και οι χρήστες του σχολίασαν ποικιλοτρόπως την αμηχανία του Γιατσένιουκ όταν συνειδητοποίησε τη γκάφα του.

Οι δύο σημαίες μοιάζουν πάρα πολύ, καθώς και οι δύο έχουν τα ίδια χρώματα: κόκκινο και άσπρο με ένα σταυρό στη μέση, οπότε το λάθος είναι κατανοητό. Τα μέσα ενημέρωσης της Ελβετίας, σίγουρα δεν το άφησαν να περάσει έτσι. Η εφημερίδα Aargauer Zeitungέγραψε πως το μπέρδεμα των σημαιών ήταν «Peinlich» (ενοχλητικό) ενώ η Basler Zeitung αναφέρει πως ο Μπουρκχάλτερ έγινε δεκτός με «λάθος σημαία».

Ο Ελβετός πρόεδρος, από την πλευρά του, φέρεται να πήρε το περιστατικό με χιούμορ, επισημαίνοντας ο ίδιος το μπέρδεμα στον Γιατσένιουκ λίγο πριν την επίσημη χειραψία, αναφέρει η «20 Minuten».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου