Δολοφονική η συμπεριφορά καπετάνιου και πληρώματος

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-22, 13:04:50
Δολοφονική η συμπεριφορά καπετάνιου και πληρώματος

Με δολοφονία συνέκρινε τις ενέργειες του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος στο μοιραίο φεριμπότ η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας.

«Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με δολοφονία» είπε η Παρκ σε συνεδρίαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

«Οχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά όλων των Νοτιοκορεατών ράγισε, είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι» συμπλήρωσε η πρόεδρος, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τους απελπισμένους και εξοργισμένους συγγενείς των δεκάδων αγνοουμένων, που είναι κυρίως ανήλικοι μαθητές. Οσο έρχονται στο φως νέες πληροφορίες, γίνεται σαφές ότι ο έμπειρος πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, που διαφήμιζε μάλιστα την ασφάλεια του σκάφους, καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου και κατόπιν το εγκατέλειψε, τη στιγμή που εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, μετά την πρόσκρουση οι επιβάτες έλαβαν την εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους επί 40 λεπτά.

«Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία, από νομική και ηθική άποψη» τόνισε η Παρκ, επισημαίνοντας ότι η έρευνα για το ναυάγιο θα συμπεριλάβει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το Σάββατο συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και μια υπαξιωματικός με ελάχιστη εμπειρία που βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή του δυστυχήματος.

Αλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν χθες.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=