ΔΙΕΘΝΗ

Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε δέντρα στην Καλιφόρνια

σχολικό-λεωφορείο-έπεσε-πάνω-σε-δέντρ-322382

Δώδεκα τραυματίες εκ των οποίων οι 3 σε σοβαρή κατάσταση είναι ο απολογισμός ενός ατυχήματος που σημειώθηκε χθες στην Καλιφόρνια όταν ένα σχολικό λεωφορείο, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα εξετράπη της πορείας του και συνετρίβη πάνω σε δέντρα.

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καλιφόρνιας, μετά τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης που αναγκάστηκαν να κόψουν το μπροστινό μέρος του οχήματος και να τον τραβήξουν από το παρμπρίζ.

Δύο μαθητές είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως δήλωσε με τον υπολοχαγό της αστυνομίας, Μπομπ Νταν.

Σύμφωνα με τον 14χρονο μαθητή Τζακ Πίτσις, το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου επάνω σε μια στροφή.
«Έφυγα από τη θέση μου και βρέθηκα στην άλλη πλευρά του λεωφορείου και τραυματίστηκα στην πλάτη μου» δήλωσε ο μαθητής.

Τμήμα ενός δέντρου μπήκε μέσα στο λεωφορείο και έκοψε το πόδι μιας μαθήτριας.

Αμέσως μετά τη συντριβή, κάποιος φώναξε σε όλους να απομακρυνθούν αμέσως από το όχημα προτού τυλιχτεί στις φλόγες μετά τη διαρροή βενζίνης.

Σύμφωνα με τη τροχαία, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως ο οδηγός μπορεί να μην πάτησε το φρένο λίγο πριν τη συντριβή.

«Δεν βλέπω κανένα σημάδι από φρενάρισμα στο δρόμο» δήλωσε εκπρόσωπος της τροχαίας στους Los Angeles Times. «Μοιάζει σαν να πήγαινε κατευθείαν πάνω στο δέντρο».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου