ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πυροβόλησαν τον φιλορώσο δήμαρχο του Χάρκοβο

ουκρανία-πυροβόλησαν-τον-φιλορώσο-δή-326532

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δήμαρχος της πόλης Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, Γκεναντί Κερνές, όταν άγνωστος τον πυροβόλησε τη Δευτέρα το πρωί, ενώ έκανε τζόκινγκ.

«Ο δήμαρχος τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη. Βρίσκεται στο χειρουργείο. Οι γιατροί αγωνίζονται (να σώσουν) τη ζωή του», ανέφερε στην ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ο δήμος και δήλωσε η εκπρόσωπος του δημάρχου, η Τατιάνα Γκρουζίνσκαγια, στο Ιντερφάξ.

Η εκπρόσωπος πάντως δεν θέλησε να αναφερθεί στο ποιος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επίθεση, ενώ περιορίστηκε να δηλώσει ότι το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος δεχόταν πολλές απειλές κατά της ζωής του.

Δήμαρχος του Χάρκοβο από το Μάρτιο του 2010, ο Κερνές υπήρξε σφοδρός υποστηρικτής του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς μέχρι την αποπομπή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το Russia Today, o Κερνές δέχτηκε την επίθεση την ώρα που έκανε τζόκινγκ. Η επίθεση κατά του Κερνές έρχεται μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ υπερεθνικιστών και αντικυβερνητικών στην πόλη, κατά τη διάρκεια των οποίων 14 άτομα τραυματίστηκαν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου