ΔΙΕΘΝΗ

Πέταξαν αυγό στον Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού UKIP

πέταξαν-αυγό-στον-νάιτζελ-φάρατζ-του-β-331086

Επίθεση από έναν διαδηλωτή δέχτηκε στο Νότιγχαμ της Αγγλίας ο υπερσυντηρητικός ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Βρετανικής Ανεξαρτησίας (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, σε ένα ακόμη επεισόδιο που μαρτυρά ότι οι ευρωεκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη φορά διεξάγονται σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Ο Φαράτζ, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις θέλουν να έχει αυξημένα ποσοστά και με την ξενοφοβική ρητορική του να κερδίζει ψήφους από όλα τα κόμματα, είχε πάει στο Νότιγχαμ για να στηρίξει τον αγώνα των υποψηφίων του για τις ευρωεκλογές.

Κατά την άφιξή του ωστόσο στην προεκλογική εκδήλωση του UKIP ένα αυγό εκτοξεύτηκε από διαδηλωτή. Στη συνέχεια, ο Φάρατζ επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε, αφήνοντας πίσω τους υποστηρικτές του.

Ο άνδρας που πέταξε το αυγό κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: «UKIP… λυπηροί, φοβισμένοι γέροι». Η αστυνομία τον έβαλε σε περιπολικό και τον απομάκρυνε. Ο διαδηλωτής, οποίος συστήθηκε ως ο Φρεντ από το Νότιγχαμ, είπε ότι προέβη σε αυτήν την ενέργεια γιατί δεν συμφωνεί με την πολιτική του κόμματος του Φάρατζ.

«Η ρίψη αυγού είναι μία θεμελιώδης πρακτική πολιτικής διαμαρτυρίας σε αυτή τη χώρα. Είδα αυτούς τους τύπους έξω από το δημαρχείο περίπου 10 λεπτά πριν. Πήγα στο Tesco και αγόρασα μερικά αυγά», εξήγησε ο Φρεντ στο BBC.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου