ΔΙΕΘΝΗ

Διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορεία στο Ναϊρόμπι

διπλή-βομβιστική-επίθεση-με-στόχο-λεω-335243

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο λεωφορεία που έγιναν στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς καθώς κινούνταν κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου με μεγάλη κίνηση στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσα της Κένυας.

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν, οι 20 εκ των οποίων πολύ σοβαρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το Ναϊρόμπι.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις, όμως η κυβέρνηση της Κένυας έχει κατηγορήσει για επιθέσεις αυτού του είδους την οργάνωση αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Το πιο αιματηρό χτύπημα με την «υπογραφή» της αλ Σεμπάμπ είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο οποίο σημειώθηκαν οι εκρήξεις την Κυριακή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Το Σάββατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα σε σταθμό λεωφορείων στη Μομπάσα, ενώ μία ακόμη έκρηξη βόμβας, χωρίς θύματα, σημειώθηκε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ακτή της παραθαλάσσιας πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου