ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,2 βαθμών στην Ιαπωνία, δεν υπήρξε κίνδυνος τσουνάμι

σεισμός-62-βαθμών-στην-ιαπωνία-δεν-υπήρ-335463

Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο ανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκιο, χωρίς πάντως να υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 01:58 τοπική ώρα (23:18 ώρα Ελλάδας) και είχε επίκεντρο το νησί Ίζου Οσίμα, ενώ το εστιακό της βάθος ήταν 160χλμ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, η οποία διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός της για να μεταδώσει τις πρώτες πληροφορίες για το σεισμό.

Οι σιδηροδρομικοί συρμοί διέκοψαν τη λειτουργία τους για να ελεγχθούν οι σιδηροτροχιές, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιβραδύνθηκε, ιδίως σε υπερυψωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων στο Τόκιο.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) ανέφερε ότι δεν καταγράφηκε καμιά ανωμαλία στο κατεστραμμένο από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, βορειοανατολικά του Τόκιο, ή σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Εκείνη η σεισμική δόνηση μεγέθους 9 βαθμών την 11η Μαρτίου του 2011 και το τεράστιο τσουνάμι που προκάλεσε στοίχισαν τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους και προκάλεσε το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, προκαλώντας βαθιές πληγές στην Ιαπωνία.

Η χώρα βρίσκεται σε μια γεωγραφική περιοχή όπου τέμνονται τέσσερις τεκτονικές πλάτες και όπου καταγράφεται κάθε χρόνο πάνω από το 20% των ισχυρότερων σεισμικών δονήσεων στη Γη.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου