ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό

κίνα-νέα-αιματηρή-επίθεση-με-μαχαίρι-σ-337144

Εξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία ακόμη επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Γκουανγκζού της νότιας Κίνας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο η ανησυχία των κινεζικών αρχών για την αυξανόμενη δράση των εξτρεμιστών, ιδιαιτέρως των ισλαμιστών, από την ημέρα που τον περασμένο Οκτώβριο εξεράγη αυτοκίνητο κοντά στην πλατεία Τιενανμέν, καθώς και από τη σφαγή 29 ανθρώπων πριν από δύο περίπου μήνες στην πόλη Κουνμίνγκ.

Η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τους εξτρεμιστές και για τις δύο επιθέσεις.
Η αστυνομία της Γκουανγκζού έφτασε αμέσως στο σημείο και πυροβόλησε έναν από τους επιτιθέμενους, ενώ αναφορές των μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα ακόμη πρόσωπο που έτρεχε.

«Μετά τις άκαρπες λεκτικές προειδοποιήσεις, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι και τον συνέλαβαν», ανέφερε στο επίσημο ιστολόγιό της η αστυνομία της περιοχής. Η ανακοίνωση τόνισε ότι τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες των εγχώριων μέσων ενημέρωσης δείχνουν την αστυνομία να έχει αποκλείσει μία άδεια περιοχή. Υπάρχει ένα ασθενοφόρο και αίματα στο έδαφος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το περιστατικό.

Η επίθεση σημειώνεται σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρια και εκρηκτικά έξω από το σιδηροδρομικό του Ουρούμτσι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στην οποία σκοτώθηκαν δύο δράστες και ένας πολίτης και τραυματίστηκαν 79 άνθρωποι. Οι αρχές απέδωσαν την επίθεση σε «θρησκευτικούς εξτρεμιστές» της Σιντζιάνγκ.

Το Μάρτιο, μακελειό με 29 νεκρούς και 143 τραυματίες από κομάντος οπλισμένους με μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα είχε χαρακτηριστεί από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης η «κινεζική 11η Σεπτεμβρίου».
Η πολύνεκρη επίθεση είχε επίσης αποδοθεί από τις Αρχές σε «άτομα από την Σιντζιάνγκ» και σε αυτονομιστικά ισλαμιστικά κινήματα της περιοχής αυτής.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου