ΔΙΕΘΝΗ

Θησαυρός βρέθηκε σε θρυλικό ναυάγιο στον Ατλαντικό Ωκεανό

θησαυρός-βρέθηκε-σε-θρυλικό-ναυάγιο-σ-337989

Μια αμερικανική εταιρεία έρευνας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν θησαυρό στο ναυάγιο ενός πλοίου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι ερευνητές βρήκαν περίπου 1.000 ουγκιές χρυσού (περισσότερα από 28 κιλά), αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανακάλυψη «άνοιξε την όρεξη» για περισσότερα, αφού πολλοί θεωρούν ότι εγκλωβισμένος στο πλοίο παραμένει χρυσός αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το SS Central America βυθίστηκε το 1857, παρασέρνοντας στον θάνατο 425 άτομα και προκαλώντας μία από τις πρώτες οικονομικές κρίσης στον κόσμο.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το σκάφος, το οποίο επλήγη από τυφώνα 257 χλμ ανοιχτά των ακτών της Νοτίου Καρολίνας, μετέφερε 21 τόνους χρυσού, ο οποίος επρόκειτο να στηρίξει οικονομικά τις τράπεζες της Νέας Υόρκης που στερούνταν μετρητών.

Ο χρυσός που βρέθηκε στα μέσα Απριλίου μετά από την έρευνα της εταιρείας είναι ο πρώτος που ανακαλύπτεται από το ναυάγιο εδώ και 25 χρόνια. Άγνωστο παραμένει πόσος χρυσός παραμένει στο πλοίο.

Χρυσός αξίας 40 έως 50 εκατομμυρίων δολαρίων είχε ανακτηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πριν δικαστικές διαμάχες για τα δικαιώματα στον θησαυρό βάλουν τέλος στην επιχείρηση.

Η εταιρεία Odyssey Marine Exploration δηλώνει ότι στο πλοίο παραμένει αρκετός χρυσός.

Ανάμεσα στο χρυσάφι που βρέθηκε υπήρχαν πέντε ράβδοι χρυσού.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου