ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Σεισμός 5 Ρίχτερ με δύο νεκρούς και 100 τραυματίες

πακιστάν-σεισμός-5-ρίχτερ-με-δύο-νεκρού-344159

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί το νότιο Πακιστάν, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περί τους 100 να τραυματιστούν μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το εθνικό κέντρο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 10 χλμ., 27 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Ναουάμπσαχ στη νότια επαρχία Σιντ. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,7 και 4,8 βαθμών.

Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) εκτιμά το μέγεθος του σεισμού στους 4,3 βαθμούς και το επίκεντρό του σε βάθος 15,6 χλμ.

Πολλά σπίτια φτιαγμένα από λάσπη στη Ναουάμπσαχ κατέρρευσαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχο του νοσοκομείου της πόλης αυτής.

Ο νότος του Πακιστάν που βρίσκεται στη ζεύξη των τεκτονικών πλακών της Ινδίας και της Αραβίας καταγράφει υψηλά επίπεδα σεισμικής δραστηριότητας. Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων τον περασμένο Σεπτέμβριο στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Το 2005, σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών είχε συγκλονίσει το υπό πακιστανικό έλεγχο Κασμίρ, με 80.000 νεκρούς και εκατομμύρια άστεγους, σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της χώρας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου