ΔΙΕΘΝΗ

Με «αγχώδη διαταραχή» διεγνώσθη ο Πιστόριους

με-αγχώδη-διαταραχή-διεγνώσθη-ο-πισ-348978

Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους πάσχει από «αγχώδη διαταραχή» με έντονους φόβους για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με μία ψυχίατρο που κατέθεσε τη Δευτέρα στη δίκη του αθλητή.

«Μιλούσε εκτεταμένως για τους φόβους του για την εγκληματικότητα και αγόρασε ένα όπλο και πρόσθεσε κάμερες ασφαλείας», είπε η ψυχίατρος Μέριλ Βόρστερ στο δικαστήριο στην Πρετόρια κατά την 30η ημέρα της δίκης του Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του.

Ο ίδιος ο 27χρονος υποστηρίζει ότι την πέρασε για κλέφτη και την πυροβόλησε.

Η Βόρστερ υποστήριξε ότι ο αθλητής, ο οποίος είχε τεταμένη σχέση με τον πατέρα του, έφερε βαρύ ψυχικό τραύμα μετά τον θάνατο της μητέρας του όταν εκείνος ήταν 15 ετών, γεγονός που ενέτεινε την αγχώδη διαταραχή του.

Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ επιχείρησε να μειώσει την αξιοπιστία του εμπειρογνώμονα στην βαλλιστική Τόμας Γούλμαρανς, ο οποίος την Παρασκευή κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ο μάρτυρας αυτός κατέθεσε ότι είχε πραγματοποιήσει κάποιες εξετάσεις στον τόπο του εγκλήματος πριν από μερικές εβδομάδες κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης του Πιστόριους και ότι συζήτησε ορισμένα ζητήματα που αφορούσαν τον φόνο με άλλους ειδικούς προτού εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Η κατάθεση των μαρτύρων αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα και θα ακολουθήσουν τα συνοπτικά επιχειρήματα της υπεράσπισης και της κατηγορούσας αρχής.

Ο Πιστόριους σκότωσε την 29χρονη φίλη του τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 μέσα στο σπίτι του. Ο ίδιος δηλώνει ότι τη σκότωσε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη.

Εάν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, αντιμετωπίζει κάθειρξη 25 ετών έως και ισόβια.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου