ΔΙΕΘΝΗ

Τερμίτες καταστρέφουν το προεδρικό μέγαρο στην Παραγουάη

τερμίτες-καταστρέφουν-το-προεδρικό-μ-349498

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν σημάνει οι αρχιτέκτονες στην Παραγουάη, καθώς τερμίτες απειλούν να καταστρέψουν το προεδρικό μέγαρο της χώρας.

«Καταστρέφουν τις ξύλινες κατασκευές, τα δάπεδα και τα ξύλινα καλύμματα, που στηρίζουν ορισμένα τμήματα του ανακτόρου» δήλωσε ο αρχιτέκτονας Γκουστάβο Γκλάβινιτς, ενώ πρόσθεσε πως μεγάλο μέρος της δυτικής πτέρυγας του εμβληματικού κτιρίου έχει υποστεί βλάβες.

Ο κ. Γκλάβινιτς προειδοποίησε επίσης ότι σε άλλα μέρη του κτιρίου που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, όχι μόνο έχει δεχτεί επίθεση από τερμίτες αλλά και από νυχτερίδες.

«Το 2012, επενδύσαμε 5 εκατομμύρια δολάρια για τη διάσωση αυτών των τμημάτων του παλατιού που στεγάζουν το προεδρικό γραφείο, το στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο και το δωμάτιο τελετών» δήλωσε ο Γκλάβινιτς.

Ο αρχιτέκτονας πρότεινε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της προσβολής των τερμιτών μετακινώντας προσωρινά τα γραφεία από τη δυτική πτέρυγα σε παράρτημα.

Το παλάτι στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, είναι η έδρα της κυβέρνησης της Παραγουάης και η κατοικία του Προέδρου Horacio Cartes.

Οι οικοδομικές εργασίες άρχισαν το 1850 υπό τη διεύθυνση του Άγγλου αρχιτέκτονα Αλόνσο Τέιλορ αλλά το παλάτι ολοκληρώθηκε το 1892.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου