ΔΙΕΘΝΗ

Γάτα επέστρεψε στους ιδιοκτήτες της 3 χρόνια μετά το τσουνάμι

γάτα-επέστρεψε-στους-ιδιοκτήτες-της-3-χ-350126

Στους ιδιοκτήτες της επέστρεψε μία γάτα, μετά από τρία χρόνια από το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε της ακτές της Ιαπωνίας.

Η Σουίκα, μια γάτα με μαύρο κοντό τρίχωμα, ζούμε με την Καζούκο Γιαμαγκίσι και το σύζυγό της Τακέο, στο Οφουνάτο, στην βορειοανατολική περιφέρεια Iwate, όταν χτύπησε το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου 2011, αναφέρει η εφημερίδα Asahi Shimbun. Παρόλο που το σπίτι της οικογένειας Γιαμαγκίσι γλίτωσε της καταστροφής, σε αντίθεση με την υπόλοιπη πόλη, η γάτα τους ήταν άφαντη. Το ζευγάρι αναζήτησε την Σουίκα για τρεις μήνες, προτού εγκαταλείψουν τις ελπίδες τους.

Στις 10 Απριλίου, όμως ένα άλλο ζευγάρι εντόπισε μια μαύρη γάτα κουλουριασμένη σε ένα κοντινό πευκοδάσος. Ήταν φιλική και φορούσε κολάρο και η οικογένεια αποφάσισε να την πάει στο κέντρο υγείας Ofunato, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και ενώ οι ημέρες περνούσαν χωρίς κάποιος να την αναζητά, το κέντρο αποφάσισε να βάλει μια ανακοίνωση στην τοπική εφημερίδα. Τότε ο εργαζόμενος που έπρεπε να τραβήξει φωτογραφία την γάτα για την αγγελία, πρόσεξε το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου της οικογένειας Γιαμαγκίσι με ξεθωριασμένα γράμματα στο κολάρο.

«Είναι σαν όνειρο. Δεν είναι σαφές πως επέζησε η Σουίκα, αλλά το κουδουνάκι στο κολάρο μαρτυρεί πως κάποιος άλλος τη φρόντιζε τόσο καιρό» δήλωσε η οικογένεια μετά την επανένωσή της με το χαμένο κατοικίδιό της μετά από τρία χρόνια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου