ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Εκλεισε την ιστοσελίδα της η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου

τουρκία-εκλεισε-την-ιστοσελίδα-της-η-δ-353232

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων και επικρίσεων για την τραγωδία στη Σόμα, η διαχειρίστρια εταιρεία του ανθρακωρυχείου έκλεισε σήμερα την ιστοσελίδα της.

The operator of the mine where more than 200 workers died after an accident on May 13 shut down its website on May 14 amid reactions.

Η μόνη ανάρτηση της ιστοσελίδας της SOMA Kömür İşletmeleri A.Ş tilaga.com.tr είναι η επίσημη ανακοίνωσή της για το δυστύχημα σε μαύρο φόντο.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει «θλιβερό δυστύχημα» την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο, επισημαίνοντας ότι η έρευνα για το συμβάν συνεχίζεται, ενώ η διάσωση των εγκλωβισμένων παραμένει «βασική προτεραιότητα» της εταιρείας.

«Αναλάβαμε δράση αμέσως μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη παρά τα υψηλά και συνεχώς παρακολουθούμενα μέτρα ασφαλείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εγκλωβισμένων.

Η εταιρεία «σφυροκοπείται» από την αντιπολίτευση με κατηγορίες για παραβιάσεις στους κανόνες ασφαλείας, την πρόσληψη ανήλικων εργατών και τις υπερβολικές ώρες εργασίας των ανθρακωρύχων της.

Ο πρώην επικεφαλής της ένωσης ανθρακωρύχων Maden-İş, Τσετίν Ουιγκούρ χαρακτήρισε το δυστύχημα ως «εργατική δολοφονία».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου