ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βρήκαν 40.000 σε καναπέ και τα επέστρεψαν

ηπα-βρήκαν-40-000-σε-καναπέ-και-τα-επέστρεψα-355848

Τρεις φίλοι από τη Νέα Υόρκη, ανακάλυψαν 40.000 δολάρια σε έναν καναπέ που αγόρασαν, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη και τα επέστρεψαν.

Οι Ριζ Γουερκχόβεν, Κάλι Γκουάστι και Λάρα Ρούσο, αγόρασαν τον καναπέ από ένα κατάστημα που πουλά έπιπλα για φιλανθρωπικό σκοπό έναντι 20 δολαρίων και εντόπισαν τα μετρητά μέσα σε φακέλους.

Η ιδιοκτήτρια δήλωσε πως η κόρη της πούλησε τον καναπέ όσο αυτή βρισκόταν στο νοσοκομείο για μια χειρουργική επέμβαση, χωρίς να γνωρίζει τι υπήρχε στο εσωτερικό του.

«Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων ήταν σε κέρματα των 50 σεντς» δήλωσε η Γουερκχόβεν.

Η Λάρα Ρούσο δήλωσε πως εντόπισαν το όνομα της ιδιοκτήτριας σε έναν από τους φακέλους. «Συμφωνήσαμε και οι τρεις ότι έπρεπε να επιστρέψουμε τα χρήματα σε αυτόν που ανήκαν. Είναι δικά τους, δεν τα κερδίσαμε εμείς» πρόσθεσε.

Όταν επέστρεψαν τα χρήματα, η ιδιοκτήτρια τους επιβράβευσε με 1.000 δολάρια.

Οι τρεις φίλοι που ζουν στη Νέα Υόρκη, δήλωσαν στον τοπικό τηλεοτπικό σταθμό CBS, πως η ηλικιωμένη γυναίκα, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, έκρυβε τα χρήματα στον καναπέ επί σειρά ετών.

Η ιδιοκτήτρια δήλωσε πως ο άντρας της της έδινε χρήματα κάθε εβδομάδα για να τα βάζει στην άκρη προτού ο ίδιος πεθάνει από καρδιά. «Ήταν οι οικονομίες μιας ζωής» τόνισε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου