ΔΙΕΘΝΗ

Στους 266 τουλάχιστον αυξήθηκαν οι τραυματίες στην Τουρκία

στους-266-τουλάχιστον-αυξήθηκαν-οι-τραυμ-371224

ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Έντονα αισθητός έγινε και στην Τουρκία ο σεισμός που σημειώθηκε μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με πανικόβλητους πολίτες να πηδούν από τα παράθυρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατοντάδες άτομα.

Ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 266, σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας των Δαρδανελλίων (Τσανάκαλε), Αχμέτ Τσινάρ, οι τραυματίες στην δική του περιοχή φτάνουν στους 105.

Στην Ίμβρο 30 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Ραιδεστού, Αλί Γιερλικάγια, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένου κι ενός που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι οι περισσότεροι τραυματίστηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε την ώρα του σεισμού.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Σόφια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου