ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης» στο μαύρο κουτί της πτήσης MH17

δεν-υπάρχουν-ενδείξεις-αλλοίωσης-σ-404402

Η Ολλανδία υπηρεσία που έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας για την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν καμία ένδειξη ότι υπήρξε παρέμβαση στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους που καταγράφει τις συνομιλίες του πληρώματος στο πιλοτήριο.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (DSF) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) που καταγράφει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο είχε υποστεί ζημιές, όμως η μνήμη του είναι ανέπαφη και δεν βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε αλλοίωση».

Η επόμενη φάση της έρευνας αφορά την αποτίμηση των πληροφοριών που κατέβασε από το μαύρο κουτί, διαδικασία για την οποία θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ενώ η εξέταση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDT), θα αρχίσει την Πέμπτη.

Η ανάλυση των δεδομένων των μαύρων κουτιών πραγματοποιείται στη Βρετανία.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας συντονίζει ομάδα 24 ερευνητών από την Ουκρανία, τη Μαλαισία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ρωσία, όπως και τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Τέσσερις Ολλανδοί ερευνητές διεξάγουν ήδη έρευνες στην Ουκρανία.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές παρέδωσαν τα μαύρα κουτιά τέσσερις ημέρες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους και το θάνατο των 298 επιβαινόντων του, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί πολίτες, εξ ου και η Ολλανδία ανέλαβε επικεφαλής της έρευνας.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τους φιλορώσους για αλλοίωση δεδομένων των μαύρων κουτιών.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας ανακοίνωσε ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα κατορθώσει να συλλέξει επαρκή στοιχεία και τις πληροφορίες από τον τόπο της συντριβής στην ανατολική Ουκρανία, αν και πολλά στοιχεία έχουν καταστραφεί ή χαθεί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου