ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα μήνες φυλάκιση σε πρώην υποψήφια της Λεπέν για ρατσιστικό σχόλιο

εννέα-μήνες-φυλάκιση-σε-πρώην-υποψήφι-412908

Σε εννέα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε μία πρώην υποψήφιος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN) για ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της υπουργού Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά -την οποία είχε παρομοιάσει στην τηλεόραση και με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο με πίθηκο.

Δικαστήριο στην Καγιέν, πρωτεύουσα της Γαλλικής Γουιάνας από όπου κατάγεται η Τομπιρά, επέβαλε ποινή κάθειρξης εννέα μηνών στην Αν Σοφί Λεκλέρ, πρώην υποψήφιο του FN στις εκλογές αυτοδιοίκησης, και πρότιμο 50.000 ευρώ.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο ίδιο το κόμμα της Λεπέν, σε διαμάχη σχετικά με το τοπικό κόμμα της Τομπιρά, το Walwari. Το FN υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση συνιστά «απίστευτη παραβίαση του κράτους Δικαίου» και ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση.

H Λεκλέρ είχε προκαλέσει πέρυσι σάλο στη Γαλλία όταν παρομοίασε σε τηλεοπτική συνέντευξή την Τομπιρά με πίθηκο. Αργότερα, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook τη φωτογραφία της Τομπιρά δίπλα στη φωτογραφία ενός μικρού χιμπατζή, με λεζάντες «σήμερα» και «σε ηλικία 18 μηνών».

Η υποψήφια γρήγορα αποσύρθηκε από τις λίστες του FN, αλλά ο σάλος δεν είχε κοπάσει εύκολα. Η Τομπιρά είναι ο αγαπημένος στόχος ρατσιστικών σχολίων στη Γαλλία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου