ΔΙΕΘΝΗ

Λουλούδια και στιγμιότυπο… JFK για την Μέρκελ στα 60ά γενέθλιά της

λουλούδια-και-στιγμιότυπο-jfk-για-την-μ-415184

Στιγμιότυπο… Τζον Κένεντι (περίπου) περίμενε την Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες τα ξημερώματα της Πέμπτης στην συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Καθώς τυπικά είχε ήδη φτάσει η ημέρα των 60ών γενεθλίων της, ρεπόρτερ της τραγούδησε τα χρόνια πολλά -έστω κι αν δεν ενθουσίασε κανέναν.

Η γερμανίδα καγκελάριος γίνεται 60 ενώ βρίσκεται στο απόγειο της πολιτικής ισχύος της, έχοντας εγκαθιδρυθεί ως κυρίαρχη φιγουρά όχι μόνο στο Βερολίνο αλλά και στην Ευρώπη.

Η Σύνοδος κράτησε μετά τα μεσάνυχτα και δεν κατέληξε σε συμφωνία για τα «υψηλά αξιώματα» της ΕΕ. Έπειτα όμως η κατάσταση ελάφρυνε: Στην Μέρκελ προσφέρθηκε σαμπάνια, λουλούδια από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ και μια μπλούζα της εθνικής ποδοσφαίρικής ομάδας της Γερμανίας που κέρδισε το Μουντιάλ, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι άλλοι ηγέτες.

«Έτσι θα έχει και τις δύο ομάδες» είπε χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Η Ευρώπη θεωρεί πως (η Μέρκελ) κέρδισε».

Αρόγερα, ρεπόρτερ του γερμανικού ZDF έδωσε τις ευχές του στην καγκελάριο την ώρα που έδινε την συνέντευξη Τύπου. Μετά τις τυπικές ευχές, δεν κρατήθηκε και της τραγούδησε και το «Happy Birthday», ολόκληρο, με την Μέρκελ να χαμογελά ευγενικά αλλά κανέναν άλλον να ακολουθεί τον ακομπλεξάριστο ρεπόρτερ.

«Είστε ο πρώτος που μου τραγουδά για τα γενέθλιά μου, θα έπρεπε να είχα τραγουδήσει κι εγώ, θα ήταν καλύτερα» αστειεύθηκε η Μέρκελ.

Το πάρτυ γενεθλίων της Μέρκελ, με περίπου 1.000 προσκεκλημένους και ομιλητή γνωστό ιστορικό που επέλεξε η ίδια, θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης στα κεντρικά των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου