ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο στους τέσσερις νέους επιτρόπους

πράσινο-φως-από-το-ευρωκοινοβούλιο-415655

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την τοποθέτηση τεσσάρων νέων επιτρόπων της ΕΕ, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν για λίγους μήνες τους επιτρόπους που εκλέχθηκαν ευρωβουλευτές στις πρόσφατες εκλογές.

Ο διορισμός τους έχει προσωρινό χαρακτήρα λίγων μηνών, αφού θα διατηρήσουν το χαρτοφυλάκιό τους για το υπόλοιπο της θητείας της υφιστάμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψηφίζοντας ομαδικά, τάχθηκε υπέρ του διορισμού των τεσσάρων υποψηφίων στην Επιτροπή με 421 ψήφους υπέρ, 170 κατά και 32 αποχές.

Οι νέοι επίτροποι και τα χαρτοφυλάκιά τους:

Ο Γίρκι Κατάινεν (Φινλανδία) αναλαμβάνει τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις καθώς και το ευρώ. Αντικαθιστά τον Όλι Ρεν.

Ο Φερντινάντο Νέλι Φερότσι (Ιταλία) αναλαμβάνει τα θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας. Αντικαθιστά τον Αντονι Ταγιάνι.

Η Μαρτίν Ράιχερτς (Λουξεμβούργο), αναλαμβάνει τα θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας. Αντικαθιστά την Βίβιαν Ρέντινγκ.

Ο Γιάτσεκ Ντομινίκ (Πολωνία) αναλαμβάνει τα θέματα δημοσιονομικού προγραμματισμού και τον προϋπολογισμό. Αντικαθιστά τον Γιάνους Λεβαντόβσκι.

Μετά τη θετική τοποθέτηση του Κοινοβουλίου, οι νέοι επίτροποι αναμένουν την τελική έγκριση του συμβουλίου προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου