ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανγκελα Μέρκελ γίνεται 60 ετών -Οι αλλαγές στην εμφανισή της[εικόνες]

η-ανγκελα-μέρκελ-γίνεται-60-ετών-οι-αλλα-416739

Σκληροτράχηλη, αλλά και διαλλακτική, κουμπωμένη αλλά και αυθόρμητη. Τα πρόσωπα της Ανγκελα Μέρκελ, είναι πολλά και διαφορετικά.

Την ώρα που η παρουσία της και ο τρόπος που δρα και κινείται πολιτικά σε προδιαθέτει να κρατήσεις μια απόσταση απέναντί της, έρχονται οι αυθόρμητοι πανηγυρισμοί της για τη νίκη της Γερμανίας στο Μουντιάλ και αλλάζουν την εικόνα της.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν μια έκρηκτική άνοδο της δημοτικότητας της Γερμανίδας καγκελαρίου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα πανηγύρια της καγκελαρίου με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, όπως σημειώνει η Daily Mail, λίγο μετά τη λήξη του τελικού της εξασφάλισαν μια θέση στην καρδιά των Γερμανών οι οποίοι τελευταία, είτε με το Μουντιάλ, είτε με τη σκληρή στάση που επιδεικνύει έναντι της Αμερικής για τις φήμες περί κατασκοπείας έχουν ξαναγαπήσει την Μέρκελ.

Και όλα αυτά ενώ φουντώνουν οι φήμες ότι η Μέρκελ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την καγκελαρία με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή και αυτή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Φήμες, βέβαια, που διαψεύδονται από τους επίσημους εκπροσώπους τους, αλλά δεν παύουν να διακινούνται.

Οποια και αν είναι η απόφαση της κυρίας Μέρκελ το σίγουρο είναι ότι αύριο ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60ά της γενέθλια. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, δεν λείπουν και τα αφιερώματα στο πρόσωπό της σε διάφορα διεθνή μέσα ενημέωσης. Οπως αυτό της Daily Mail με το κολάζ φωτογραφιών από το παρελθόν της και τη σύντομη αναφορά σε όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής της.

Με μια γρήγορη ματιά, πάντως, στις φωτογραφίες αυτό που μοιάζει σταθερά στην εμφάνισή της είναι οι…. αφέλειες…

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη ζωή της

1954: Γεννιέται στο Αμβούργο

1978: Ολοκληρώνει το διδακτορικό της στη φυσική

1990: Γίνεται μέλος του CDU

1994: Γίνεται υπουργός Περιβάλλοντος

2000: Αναλαμβάνει την αρχηγία του CDU

2005: Εκλέγεται καγκελάριος

2009: Επανεκλέγεται καγκελάριος

2013: Επανεκλέγεται καγκελάριος

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου