ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός γιατρός διένυσε τη μισή Ευρώπη πάνω σε τρακτέρ

γερμανός-γιατρός-διένυσε-τη-μισή-ευρώ-446805
Ένας Γερμανός συνταξιούχος γιατρός ταξίδεψε από τη Γερμανία μέχρι την Ουαλία καβάλα στο παμπάλαιο… τρακτέρ του. Το ταξίδι του Αρθουρ Νίσερ ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου από το χωριό όπου γεννήθηκε, το Μπουσμανσάουζεν στο νότο της Γερμανίας.
Αφού πέρασε από πόλεις όπως την Στουτγάρδη και την Κολωνία, κατόπιν μπήκε στο Βέλγιο, πέρασε από τις Βρυξέλλες κι από εκεί απέναντι στην Βρετανία για να καταλήξει στον τωρινό τόπο κατοικίας του, το χωριουδάκι Πόρθμαντογκ στην επαρχία Γκουίνεντ της Ουαλίας.
Του πήρε ακριβώς 20 ημέρες να κάνει ένα ταξίδι 1.600 χιλιομέτρων κι όπως λέει ο ίδιος στο BBC (http://www.bbc.com/news/uk-wales-28010432), κατά τη διάρκεια του ήταν εξίσου ενθουσιασμένος κι ανήσυχος.
«Σαφώς κι ήμουν νευρικός όλο το καιρό αυτό που διήρκεσε το ταξίδι μου, καθώς φοβόμουνα πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενσκήψει μια μηχανολογική ή ηλεκτρολογική βλάβη και να μου προκαλέσει πρόβλημα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και φρόντιζα ώστε να μην «ζορίζω» το κινητήρα του τρακτέρ και οδηγούσα αυστηρά με ταχύτητα 16 χλμ/ώρα», λέει ο Νίσερ, παραβλέποντας το γεγονός πως το ηλικίας πενήντα ετών τρακτέρ του δεν είναι ένα όποιο κι όποιο γεωργικό όχημα, αφού διαθέτει (έναν ισχυρό) κινητήρα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε.
«Αυτή που θα μου μείνει πραγματικά αξέχαστη είναι η θέα όλων αυτών των υπέροχων εκτάσεων γης απ’ όπου πέρασα», λέει ο Νίσερ καταλήγοντας πως τώρα θα κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή αντίθετα, δηλαδή από την Ουαλία προς τη Γερμανία. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν θα είναι ο ίδιος πάνω στο αγαπημένο του τρακτέρ, αλλά θα το φορτώσει σε ένα φορτηγό και θα το στείλει πίσω στο Μπουσμανσάουζεν, δωρίζοντας το στην τοπική κοινότητα του χωριού του για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών.
Αφορμή για το ασυνήθιστο ταξίδι δεν υπήρξε άλλη από την διάθεση για μία «μεγάλη βόλτα» με χαμηλή ταχύτητα – το γεωργικό μηχάνημα-αντίκα είχε….«τελική» 16 χιλιόμετρα την ώρα ! – και, φυσικά, τον άφθονο ελεύθερο χρόνο που είχε ως συνταξιούχος ο Δρ Νίσερ.
tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου