ΔΙΕΘΝΗ

Εσπασε το πόδι του ο Μουμπάρακ

εσπασε-το-πόδι-του-ο-μουμπάρακ-455082

O ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ έσπασε το πόδι του σήμερα όταν έπεσε, ενώ πήγαινε προς την τουαλέτα του δωματίου του στρατιωτικού νοσοκομείου του Καΐρου όπου νοσηλεύεται, ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ο δικηγόρος του και μια στρατιωτική πηγή του νοσοκομείου.

Ο 86χρονος Μουμπάρακ έσπασε την άνω μέρος του αριστερού μηριαίου οστού επιβεβαίωσαν και οι δύο πηγές.

Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ, ο Φάριντ ελ Ντιμπ, δήλωσε ότι ο πελάτης του βρισκόταν «σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση μετά την πτώση του» και ότι θα υποβληθεί σε μια «σοβαρή επιχείρηση» αργότερα σήμερα. Ο Ντιμπ επεσήμανε συχνά την ηλικία και την αδυναμία του πελάτη του.

Ο Μουμπάρακ παρέμεινε 23 μήνες στην φυλακή αφού καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης λίγο μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του έως τον Αύγουστο του 2013 όταν τέθηκε σε περιορισμό στο νοσοκομείο Μααντί.

Τον περασμένο μήνα δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου σε τριετή φυλάκιση για διαφθορά και τους δύο γιους του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων, ωστόσο εκείνος δεν μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στις φυλακές Τόρα όπου εκτίουν την ποινή τους οι γιοι του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου