ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Νέα θανατική καταδίκη για τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

αίγυπτος-νέα-θανατική-καταδίκη-για-το-455170

Ο ηγέτης της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μπαντίε καταδικάστηκε την Πέμπτη σε θάνατο για ταραχές που σημειώθηκαν στο Κάιρο τον Ιούλιο του 2013 και στοίχισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

Εκτός του Μπαντίε, η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε άλλους 13 κατηγορούμενους, στην πλειοψηφία τους ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας του Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από την προεδρία από τον πρώην αρχηγό του στρατού που προσφάτως εξελέγη πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο Μπαντίε καταδικάστηκε πρόσφατα σε θάνατο και για άλλη μία υπόθεση.

Τηρώντας την αιγυπτιακή νομοθεσία, για τις θανατικές καταδίκες θα κληθεί να δώσει την καθαρά συμβουλευτική και όχι δεσμευτική άποψή του ο μουφτής της χώρας, προτού αυτές να επικυρωθούν ή να ανατραπούν στην τελική συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα γίνει στις 3 Αυγούστου.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του Μπαντίε είναι ο Μοχάμεντ Ελ Μπελτάγκι και ο Έσαμ ελ Εριάν, ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Μπαντίε και άλλοι 700 ισλαμιστές καταδικάστηκαν σε θάνατο τον Απρίλιο από δικαστήριο της πόλης Μίνια.

Ο ηγέτης της Αδελφότητας είναι κατηγορούμενος σε 40 διαφορετικές υποθέσεις και αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου για πολλές από αυτές τις κατηγορίες, όπως και ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου