ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δεκαεπτά συλλήψεις για συμμετοχή στη μαφία στο Παλέρμο

ιταλία-δεκαεπτά-συλλήψεις-για-συμμετ-457621

Σε 17 συλλήψεις προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η ιταλική αστυνομία στο Παλέρμο της Σικελίας. Πρόκειται για άτομα που θεωρούνται ύποπτα ως μέλη της μαφίας, με επικεφαλής τον Γκουίντο Σπίνα, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Τζεν και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σπίνα, μετά από πολλαπλές καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση, είχε καταφέρει να βρίσκεται διαρκώς σε κατ΄οίκον περιορισμό, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Όπως διαρρέει, όμως, από τα γραφεία των εισαγγελέων, στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας και από την κατοικία του επέβλεπε και καθόριζε όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησης κοκαΐνης.

Παράλληλα, πολλοί από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα χρηματικών εκβιασμών σε βάρος εμπόρων και κατοίκων της συνοικίας Τζεν, η οποία οικοδομήθηκε από εταιρίες της Κόζα Νόστρα, χωρίς κανέναν σεβασμό στους προβλεπόμενους κανόνες δόμησης.

Τέλος, οι συλληφθέντες φέρονται να πλήρωναν τραγουδιστές του Παλέρμο για να επισκέπτονται την συγκεκριμένη περιφερειακή συνοικία και να δίνουν συναυλίες με «κομμάτια» τα οποία παρουσιάζουν τη ζωή των φυλακισμένων και τη σταδιοδρομία νονών του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου