ΔΙΕΘΝΗ

«Πλήρωσε» την προειδοποίηση στον Ερντογάν ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

πλήρωσε-την-προειδοποίηση-στον-ερν-459237

Με επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του πλήρωσε τίμημα της «προειδοποίησής του» προς τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της επίσκεψής του στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς

Η ομάδα χάκερ Cyber-Warrior Akıncılar «εισέβαλε» στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργού χθες αναρτώντας φωτογραφίες του Ερντογάν εκ δεξιών και του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς εξ ευωνύμων… γράφοντας μάλιστα σε τρεις γλώσσες το κάτωθι μήνυμα:

«Υπουργέ Εξωτερικών της Αυστρίας! Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Δεν μπορείς να αποφασίζεις πώς θα μιλάς στον πρωθυπουργό Μας! Ο Ερντογάν, ο πρωθυπουργός, είναι εγγονός προγόνων μας που έφτασαν στη Βιέννη, στην οποία τώρα περπατάς… Είμαστε οι Akıncılar (εισβολείς), Είμαστε Οθωμανοί, Είμαστε η Τουρκία!

«Αφορμή για την επίθεση των χάκερ στάθηκε η δήλωση του Κουρτς στην εφημερίδα Österreich, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προεδοποιώ τον Ερντογάν, να μην εισαγάγει διασπάσεις στην αυστριακή κοινωνία».

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τη Βιέννη, στην οποία ζουν 250.000 τούρκοι- στις 19 Ιουνίου. Η επίσκεψή του αυτή θεωρείται από πολλούς ως προσπάθεια να κερδίσει ψήφους για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, γεννημένος το 1986, είναι ο νεότερος σε ηλικία υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης.

«Πλήρωσε» την προειδοποίηση στον Ερντογάν ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου