ΔΙΕΘΝΗ

Το προκλητικό tweet Βρετανίδας πρώην βουλευτή

το-προκλητικό-tweet-βρετανίδας-πρώην-βουλ-461446

Σάλο έχει προκαλέσει το σχόλιο στο Twitter της Βρετανίδας πρώην βουλευτή, Louise Mensch, που χαρακτήρισε τους Έλληνες ρατσιστές.

Γράφοντας «F*** you Greece. Τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. Το 69% του πληθυσμού είναι ρατσιστές», η βρετανίδα πρώην βουλευτής που προέρχεται από το Συντηρητικό Κόμμα, παρέπεμψε σε έρευνα της «Anti-Defamation League» (οργανισμός κατά της δυσφήμησης των Εβραίων), σύμφωνα με την οποία, το 69% των Ελλήνων εκδηλώνει συμπεριφορές αντισημιτισμού.

Αμέσως άρχισαν τα διόλου κολακευτικά σχόλια των χρηστών του twitter, που την προκάλεσαν να κάνει ανάλογα σχόλια για τις μουσουλμανικές χώρες: «Το ποσοστό φτάνει το 93% στη Γάζα και τη Δυτική Ακτή. Αυτό κάνει και τους Παλαιστίνιους κακούς;» έγραψε ένας χρήστης.

Άλλοι χρήστες απάντησαν πως το tweet της ήταν εξίσου ρατσιστικό, επιθετικό και αποτελεί γενίκευση, ενώ δε δίστασαν να της απαντήσουν με εξίσου υβριστικά σχόλια.

Η ίδια ωστόσο, απάντησε: «Η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστική χώρα, όταν το 70% των κατοίκων της αυτοπροσδιορίζονται ως ρατσιστές».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου