LIFE STYLE

Μαντόνα και Pussy Riot μαζί σε συναυλία στη Νέα Υόρκη

μαντόνα-και-pussy-riot-μαζί-σε-συναυλία-στη-νέα-468200

Μαζί επί σκηνής θα βρεθούν η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Μαντόνα μαζί με τις Pussy Riot σε συναυλία που διοργανώνεται την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Τα δύο μέλη του συγκροτήματος που πρόσφατα αποφυλακίστηκαν, η Νάντια Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλεχίνα θα εμφανιστούν στο πλευρό της σταρ της ποπ κατά την διάρκεια συναυλίας που οργανώνει η Διεθνής Αμνηστία στις 5η Φεβρουαρίου.

Εκεί αναμένεται να εμφανιστούν και άλλες διάσημες προσωπικότητες όπως ο Μπομπ Γκέλντορφ, η Μπλόντι και η Γιόκο Όνο.

«Έχω την τιμή να παρουσιάσω τις δύο μου συντρόφισσες στον αγώνα για την ελευθερία, τη Νάντια και τη Μάσα» έγραψε η Μαντόνα σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, προσφωνώντας με τα υποκοριστικά τους ονόματα τις δύο γυναίκες που αποφυλακίστηκαν το Δεκέμβριο.

«Θαυμάζω την τόλμη τους και στηρίζω τη δέσμευσή τους και τις θυσίες που έχουν κάνει στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου» πρόσθεσε.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα επιβεβαίωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι η ίδια και η Μαρία Αλεχίνα θα συναντηθούν με τη Μαντόνα στη Νέα Υόρκη.

Ο σύζυγός της, Πιοτρ Βερζιλόφ, ο οποίος εκπροσωπεί τις δύο τραγουδίστριες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εκείνες δεν θα τραγουδήσουν επί σκηνής.

«Δεν θα τραγουδήσουν, αλλά θα εκφωνήσουν ομιλία στη συναυλία και θα μιλήσουν για την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εκεί» τόνισε.

Η Μαντόνα είχε εκφράσει τη συμπαράστασή της στα μέλη των Pussy Riot σε συναυλία που είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της δίκης τους το 2012.

Οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν τον Αύγουστο του 2012 γιατί τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Παρέμειναν στη φυλακή για 16 μήνες και απελευθερώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο βάσει του νόμου περί αμνηστίας. Κανονικά θα αποφυλακίζονταν τον Μάρτιο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου