ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα των Angry Birds

επίθεση-χάκερ-στην-ιστοσελίδα-των-angry-birds-468697

Επίθεση χάκερ δέχτηκε η κεντρική σελίδα της δημοφιλούς εφαρμογής Angry birds της Φινλανδικής εταιρείας Rovio, μετά τα δημοσιεύματα που τη συνέδεαν με παρακολουθήσεις ορισμένων χρηστών που την είχαν εγκατεστημένη στις συσκευές τους, από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Μετά την επίθεση, το λογότυπο του δημοφιλούς παιχνιδιού μετονομάστηκε σε… Spying Birds, ευθεία αναφορά στις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, υπάρχουν υποψίες ότι την επίμαχη φωτογραφία με τον αλλοιωμένο τίτλο της εφαρμογής και το λογότυπο της NSA, ανήρτησαν μέλη της ομάδας χάκερ ” Syrian Electronic Army”, μετά από σχετικό Tweet χρήστη που συνδέεται με την εν λόγω ομάδα.

Η εταιρεία Rovio επιβεβαίωσε την επίθεση, την οποία αποκατέστησε μέσα σε λίγα λεπτά και δήλωσε ότι δεν κινδύνευσαν τα προσωπικά δεδομένα κανενός χρήστη από την επίθεση. Είχε προηγηθεί δήλωση εκπροσώπου της που αρνείτο κάθε ανάμιξη της εταιρείας σε υποθέσεις υποκλοπών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η επίθεση των χάκερ έγινε μια ημέρα μετά την διαρροή εγγράφων από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και άλλες εφαρμογές επιτρέπουν στις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα,

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου