ΔΙΕΘΝΗ

Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν τον Τζάστιν Μπίμπερ από τις ΗΠΑ

μαζεύουν-υπογραφές-για-να-διώξουν-τον-470281

Πάνω από 100.000 υπογραφές Αμερικανών πολιτών συγκεντρώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, με αίτημα την απέλαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του δημοφιλούς, πλην όμως άτακτου παιδιού της ποπ μουσικής σκηνής, Τζάστιν Μπίμπερ.

Αφορμή για την πρωτοβουλία της συλλογής των υπογραφών, αποτέλεσε η πρόσφατη σύλληψη του Καναδού σταρ στους δρόμους του Μαϊάμι, ενώ οδηγούσε μια νοικιασμένη Λαμποργκίνι, μεθυσμένος και υπό την επήρρεια μαριχουάνας, κάνοντας «κόντρες» με έναν φίλο του που οδηγούσε μια Φεράρι.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ παρέμεινε κρατούμενος για αρκετές ώρες μέχρι που αφέθηκε τελικά ελεύθερος, με την καταβολή εγγύησης 2.500 δολαρίων.

Ηδη ο στόχος της συγκέντρωσης του αριθμού των 100.000 υπογραφών έχει ξεπεραστεί, αφού μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει 106.613 Αμερικανοί.

Οπως αναφέρεται στο αίτημα που υπέβαλε ένας κάτοικος του Ντιτρόιτ, ζητείται η απέλαση του Καναδού ποπ-σταρ και η ανάκληση της «πράσινης κάρτας» που του έχει χορηγηθεί για να έχει δικαίωμα να εργάζεται στις ΗΠΑ, καθώς χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνος, απερίσκεπτος, καταστροφικός και χρήστης ναρκωτικών».«Οχι μόνο απειλεί την ασφάλεια των πολιτών, αλλά αποτελεί και τη χειρότερη επιροή για την νεολαία του έθνους. Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού, επιθυμούμε την απομάκρυνση του Τζάστιν Μπίμπερ από την κοινωνία μας» τονίζεται χαρακτηριστικά στο petition που αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Ο θεσμός της συλλογής υπογραφών που υποβάλλονται στο Λευκό Οίκο, με στόχο την παρέμβαση των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό πολιτών, προβλέπεται από το πρώτο άρθρο του αμερικανικού Συντάγματος και έχει χρησιμεύσει στο παρελθόν για την επίλυση μεγάλων θεμάτων, όπως για παράδειγμα η κατάργηση της δουλείας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου