ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξώφυλλο (και) στο Rolling Stone

ο-πάπας-φραγκίσκος-εξώφυλλο-και-στο-rolling-ston-472675

Μετά την ανακήρυξή του σε πρόσωπο της χρονιάς από το Time, αλλά και Advocate, ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ο ανατρεπτικός Πάπας Φραγκίσκος κατακτά και το εξώφυλλο του Rolling Stone.

The Times Τhey Αre Α-changin’ (Οι Καιροί αλλάζουν) είναι ο τίτλος που συνοδεύει το αφιέρωμα για την «ευγενική επανάσταση του Πάπα, δανεισμένος καθόλου τυχαία από το ομώνυμο άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν που κυκλοφόρησε το 1964 αγγίζοντας ζητήματα φτώχειας, ρατσισμού και κοινωνικής αλλαγής -εκεί όπου επικεντρώνει ο σημερινός ποντίφικας.

Το Rolling Stone σκιαγραφεί τον 79χρονο Αργεντινό Χόρχε Μπεργκόλιο ως βαθιά συνδεδεμένο με την θρησκευτική παράδοση από τη μία πλευρά, αλλά μαχόμενο από την άλλη να οδηγήσει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε μία νέα εποχή.

Το άρθρο που υπογράφει ο Μαρκ Μπινέλι, ο οποίος ανέλαβε την αποστολή στο Βατικανό για να ανακαλύψει «ποιος είναι ο Πάπας», είναι αφιερωμένο στην «ευγενική επανάσταση» στην οποία οδηγεί ο ποντίφικας -ένα αφιέρωμα αντάξιο ενός ποπ-σταρ ή ενός… «pope-idol».

Rolling Stone: Pope Francis: The Times They Are A-Changin’
Το Rolling Stone υπογραμμίζει πως ο ποντίφικας έχει κατορθώσει σε λιγότερο από ένα χρόνο να επαναπροωθήσει το μήνυμα της Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, έχοντας διαφοροποιηθεί από τους προηγούμενους προκαθημένους και έχοντας γίνει ο Πάπας του λαού.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου