ΔΙΕΘΝΗ

Μόρσι: Εγώ είμαι ο νόμιμος πρόεδρος, εσείς ποιοι είστε;

μόρσι-εγώ-είμαι-ο-νόμιμος-πρόεδρος-εσε-473585

Στο εδώλιο δικαστηρίου του Καΐρου βρέθηκε σήμερα ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμετ Μόρσι, ο οποίος δικάζεται για την απόδρασή του από την φυλακή το 2011.

Ο Μόρσι μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με ελικόπτερο από φυλακή της Αλεξάνδριας, όπου κρατείται, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Σύμφωνα με πηγές του BBC, κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, ο Μοχάμετ Μόρσι άρχισε να φωνάζει: «Είμαι δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, πώς είναι δυνατόν να με έχετε κλεισμένο επί εβδομάδες σε έναν σκουπιδότοπο;».

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Στρατιωτική Ακαδημία του Καΐρου, όπου πραγματοποιείται η δίκη είναι ιδιαίτερα αυστηρά. O Μόρσι, καθώς και άλλοι κατηγορούμενοι, παρακολουθούν τη δίκη μέσα σε γυάλινο κουτί και, σύμφωνα με πηγές, επιτρέπεται να μιλάει μόνο μετά από σήκωμα του χεριού του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δίκη διεκόπη για αρκετά λεπτά όταν οι κατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν «Κάτω το στρατιωτικό καθεστώς».

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος καθαιρέθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τον στρατό μετά από μια σειρά μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στην πολιτική του, αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες που αναμένεται να εκδικαστούν σε τέσσερις διαφορετικές δίκες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου