ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Στους 29 οι νεκροί απο αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

αίγυπτος-στους-29-οι-νεκροί-απο-αστυνομ-477095

Στους 29 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα Σάββατο σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αίγυπτο με αφορμή την τρίτη επέτειο από την λαϊκή εξέγερση η οποία απομάκρυνε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, όπως ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας. Συνελήφθησαν επίσης 765 άνθρωποι.

Σε διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας, του Καϊρου, σκοτώθηκαν 26 διαδηλωτές.

Αρματα μάχης βγήκαν στους δρόμους για την επιβολή της τάξης, ενώ όποιος διαδηλωτής μετέβαινε στην πλατεία Ταχρίρ περνούσε από έλεγχο από ανιχνευτή μετάλλων. Στο Κάιρο, η αστυνομία έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στη νότια πόλη Μίνια, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι και σε δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε ο ταξίαρχος Χισάμ Νασρ, διευθυντής εγκληματικών ερευνών του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Στην Αλεξάνδρεια, μία γυναίκα σκοτώθηκε σε συγκρούσεις υποστηρικτών του Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Συγκεντρώσεις οπαδών της κυβέρνησης, αλλά και του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο.

Εκκλήσεις για διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα είχε απευθύνει η ηγεσία της χώρας και οπαδοί του Μόρσι.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε καλέσει τους Αιγύπτιους να βγουν μαζικά στους δρόμους για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση, ενώ οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι είχαν κάνει έκκληση για διαδηλώσεις επί 18 ημέρες, όσο διήρκεσε η εξέγερση του 2011

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου