ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική απειλή δέχτηκαν Ολυμπιακές Επιτροπές τεσσάρων χωρών

τρομοκρατική-απειλή-δέχτηκαν-ολυμπι-484600

Οι Ολυμπιακές Επιτροπές Ουγγαρίας, Σλοβενίας, Γερμανίας και Ιταλίας έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα με απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις εν όψει των Xειμερινών Αγώνων στο Σότσι, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους.

Η oυγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τρομοκρατική απειλή για το Σότσι, όπως δήλωσε στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI ο πρόεδρος της επιτροπής Ζολτ Μπορκάι.

Ο Μπορκάι είπε ότι η χώρα του λαμβάνει στα σοβαρά την απειλή και ενημέρωσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους Ρώσους, ενώ πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι Ολυμπιακές Επιτροπές και άλλων χωρών έλαβαν παρόμοιες απειλές.

Λίγο αργότερα, και ο εκπρόσωπος της σλοβενικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μπρέιν Ντμίτροβιτς ανακοίωσε ότι ανάλογο απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε και στη Λιουμπλιάνα. Η επιστολή ήταν γραμμένη στα ρωσικά, μεταφράστηκε και διαβιβάστηκε στην αστυνομία, ανέφερε.

Ακολούθησαν αντίστοιχες ανακοινώσεις από τη Γερμανική και την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρά όλες τις πληροφορίες για θέματα ασφαλείας και είμαστε σε στενή επαφή με της αρμόδιες γερμανικές αρχές» επισήμανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κρίστιαν Κλόι.

Στη Ρώμη, η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης πως έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα με «τρομοκρατικές απειλές» και «έστειλε το περιεχόμενό του στις αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια».

Πρόσφατα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ισλαμιστές αντάρτες του Νταγκεστάν διεκδικούν την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις στο ρωσικό Βόλγκογκραντ και απειλούν για νέα χτυπήματα στους Ολυμπιακούς στο Σότσι.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο άνδρες που δηλώνουν, ως Σουλεϊμάν και Αμπντουρχμάν, μέλη της ισλαμιστικής ομάδας «Βιλαγέτ Νταγκεστάν».

Διεκδικώντας την ευθύνη των δύο επιθέσεων εκ μέρους της ομάδας, ο ένας από αυτούς λέει πως «εάν κάνετε τους Ολυμπιακούς, θα έχουμε ένα δώρο για εσάς και για τους τουρίστες».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου