ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με πλακάτ δέχτηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ

επίθεση-με-πλακάτ-δέχτηκε-ο-νάιτζελ-φά-486112

Επίθεση με πλακάτ δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του UKIP, του ξενοφοβικού κόμματος που ηγείται ο γνωστός και από τις παρεμβάσεις του για την Ελλάδα, Νάιτζελ Φάρατζ από μια ομάδα διαδηλωτών στο Κεντ, που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο Walpole Bay Hotel.

Ο ευρωβουλευτής, συνάντησε την οργισμένη αντίδραση μιας ομάδας διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν, ενώ ένας από αυτούς τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα πλακάτ που έγραφε «Επικίνδυνος ο Φάρατζ» κι ένας άλλος χτυπούσε ένα ντέφι μπροστά στο πρόσωπό του.

Χρειάστηκε την βοήθεια των αστυνομικών για να μπει στο ξενοδοχείο ενώ αργότερα δήλωσε πως δεν του άρεσε η συμπεριφορά τους, αλλά επέμεινε πως «τίποτε δε θα τον σταματήσει». Η αστυνομία του Κεντ ερευνά το περιστατικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ δέχεται επίθεση από διαδηλωτές. Τον περασμένο Μάϊο χρειάστηκε να κλειδωθεί μέσα σε μια παμπ του Εδιμβούργου για τη δική του ασφάλεια, μετά την άσχημη τροπή που πήρε μια αντιρατσιστική διαμαρτυρία εναντίον του. Ωστόσο ο Φάρατζ, δήλωσε πως αυτή η διαμαρτυρία ήταν χειρότερη από εκείνη του Εδιμβούργου, υποστηρίζοντας πως η ομάδα των διαδηλωτών «ήρθε με την πρόθεση να με βλάψει σωματικά» όπως δήλωσε.

Ο Φάρατζ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Βρετανών, τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενες μητέρες «αξίζουν λιγότερο» από τους άνδρες για τους εργοδότες. «Εάν μια γυναίκα έχει μια πελατειακή βάση και κάνει ένα παιδί με αποτέλεσμα να απουσιάζει για δύο ή τρία χρόνια από την εργασία της, αξίζει πολύ λιγότερο στους εργοδότες όταν επιστρέφει γιατί ο πελάτης μπορεί και να έχει φύγει».

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής, πριν από μερικές ημέρες είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν ελέγχει τη χώρα, λόγω των δανειστών και ότι θα πρέπει να μετονομάσει το κόμμα του από Νέα Δημοκρατία, σε Μη Δημοκρατία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου